Duurzaam voor meer woongenot

Bij de ontwikkeling van De Partimoniumlaan stond duurzaamheid en woonkwaliteit hoog in het vaandel. Dit heeft erin geresulteerd dat iedere woning voldoet aan de nieuwste BENG duurzaamheidseisen. BENG staat voor bijna energieneutraal gebouw. 

De BENG wordt berekend op basis van talloze kenmerken die invloed hebben op het energieverbruik en leefklimaat van een woning.  Om dit mogelijk te maken is in dit project gebruik gemaakt van PV-panelen, balansventilatie, een warmtepomp, HR++ glas, vloerverwarming, hoogwaardige isolatie en uiteraard is de woning aardgasloos. Het risico op hoge binnentemperaturen in de zomer en een hoge warmtebehoefte in de winter is laag. Met deze woningen bent u dus verzekerd van meer comfort, minder energielasten en draagt u bij aan een beter milieu.

PV-panelen
PV-panelen ook wel zonnepanelen genoemd, zetten zonne-energie om in elektriciteit. Deze onuitputbare bron van energie is duurzaam en voorziet uw woning van elektriciteit. 

Balansventilatie
Bij goed geïsoleerde woningen, hoort een comfortabele en gezonde luchtkwaliteit. Balansventilatie is een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse buitenlucht volledig in balans is met de hoeveelheid afgevoerde vervuilde binnenlucht. Het is een gesloten systeem dat bestaat uit een ventilator, een warmte-terugwin-unit (WTW) en een aantal luchtkanalen. In de vochtige ruimtes, badkamer, toilet en keuken wordt de gebruikte lucht afgezogen en in de droge ruimtes, woonkamer en slaapkamer, wordt de verse lucht aangevoerd.  Hierdoor ontstaat een comfortabel en gezond  luchtklimaat. 

Warmtepomp
De woningen worden verwarmd door middel van een combi-warmtepomp. Dit is een duurzame en aardgasloze manier om uw woning te verwarmen en u te voorzien van warm water.

De warmtepomp onttrekt warmte aan de buitenlucht om hiermee de woning te verwarmen. De buitenlucht is de energiebron. In het buitendeel wordt warmte uit de buitenlucht gewonnen en overgedragen aan het koudemiddel. De binnenunit zet dit om in bruikbare energie om de woning te verwarmen en is direct aangesloten op het verwarmingssysteem. Tevens zorgt de binnenunit voor de opwarming van het boilervat, Dit boilervat zorgt ervoor dat u altijd voldoende warm tapwater beschikt.

Vloerverwarming
In de woningen wordt er gebruik gemaakt van vloerverwarming. Dit heeft veel voordelen ten opzichte van radiatoren, zoals een comfortabel binnenklimaat, een lagere energierekening en complete vrijheid bij de inrichting van uw woning. 

Hoogwaardige isolatie
Zowel de vloeren, gevels en het dak van de woningen worden goed geïsoleerd. Op deze wijze isoleert de ‘bouwkundige schil’ optimaal en verliest het binnenklimaat zo min mogelijk warmte. Ook voor omgevingsgeluidgeluid biedt dit voordelen.
 

Vul hieronder uw gegevens in om de informatie te ontvangen. U kunt hierbij kiezen om de informatie hardcopy af te halen bij de makelaar of digitaal te ontvangen via de mail.

Ik wil de informatie

Onderdeel van NieuwbouwVeenendaal.nl | © Copyright 2022 | Webdesign Ede Memorise